lördag, maj 02, 2009

Valborg

Jag har träffat mitt gamla gäng från sextiotalet! Alla är sig lika och det är svårt att fatta att vi är runt 60-årsåldern!
Maten var himmelsk... innan vi åt var jag med till skafferiet och då förstår man att vi var hos en "matmamma"Först njöt vi av kvällsvärme på balkongen, kvällsvärme och vargtass.All mat var speciell på olika sätt, kött som legat i en saltlag... he he jag är ingen matmamma så jag kan inte precisera....... egengjord chutny, någon speciell "majonäs" på ägg som kokt en minut precis - allt himmelskt gott.sallad och potatisgräng
Promenad till ett torg där en mässingsorkester spelade! Och så gå i samlad tropp med facklor ner till en rishög på en ängElden tog sig snabbt...tal sång och musik!Luften hade svalnat så det var skönt med en värmande eldSen bjöds vi på ett sprakande fyrverkeriSmåpratande och lite huttriga återvände vi till huset. Där hade en dotter i familjen röjt och dukat fram kaffebord till allas jubel!Och kvällen fortsatte på bästa sätt!

Sen cyklade jag faktiskt hem!Det är sånt man kan göra när man bor i förorten ;-)

Jag fick tips om bra musik på youtube och hämtade hem den här!Sen blev jag nostalgisk och fastnade i en massa Beatleslåtar halva dagen den första maj. Texterna sitter som en "smäck" ;-)

8 kommentarer:

mossfolk sa...

Det låter som en jättetrevlig Valborgsmässoafton! Och vilket skafferi...

Christina sa...

Vilken trevlig Valborg du hade, och vad kul det måste ha varit att träffa gamla gänget!
Maten såg väldigt smarrig ut, men som du skrev signalerade redan skafferiet en hel del :)

Eva H-höjden sa...

Jag ska ta lärdom där ;-) Så ska jag fylla mitt skafferi också! Sen kan man ha en stol utanför dörren och sitta och titta ibland när livet känns grått... ;-) Jag glömde säga tt vi fick paj på svamp!

Kesu sa...

Jösses, vilken sybaritisk valborg! Härligt, härligt! Är skafferiet månne ett sånt där stort som man kan gå in i? Ett sånt vill jag ha! Fyllt med burkar och krukor och kryddor och allt annat matpillemoj!

Kesu sa...

Glömde säga att jag klickade på Guitar boogie som min mamma hade på stenkaka!!! Jo du! Här har du en till som gillar den! Två om vi räknar in mamma!

Eva H-höjden sa...

Tänk vad tokigt att de tar bort skafferierna i moderna lägenheter! Ett skafferi är ju toppen att ha!
Jaså din mamma har den på stenkaka! Det var ju härligt!! Står det vilken gitarrist det är? Extra kul blir det när man känner igen något från barndomen! Jag har försökt hitta "Roslagsvår" av Alfvén för att lägga in här men där får man tji på youtube ;-) "Johansson se upp i svängarna"

Kesu sa...

Oj! Vet inte om stenkakorna finns kvar idag :( Min bror och jag spelade dom när vi var små, för då fanns hennes radiogrammofon kvar! Nä, man behövde inte veva den, så gammal är inte mamma! Hm, jag borde ju minnas vad gitarristen hette, men jag har som bekant inget namnminne. Skulle tro att det är en av de första inspelningarna, men det var jag förstås inte ...

Ett stort skafferi hitåt tack! Hellre det än en stor klädkammare!

Eva H-höjden sa...

Jag väljer också skafferiet!