söndag, maj 03, 2009

H-höjden....

Ja, det här är en vanlig syn här ;-) Ser ni att det kommer folk gående långt därnere på trottoaren?Där står rådjuren så lugnt och betar ;-) Nu kollar jag på dem från balkongen men annars går de ikring bakom huset eller ligger och vilar som stora hundar utan att resa sig...Nu rör de sig lite sävligt...alla har inte beslutat korsa gatan ännuMänniskosällskapet närmar sig.. ha ha! Här fick jag en riktig pangbild av Hammarbyhöjden, en katt också! Folk rådjur och kattorSå rör de sig då lite sakta alla tre bort från folket som har stannat ;-)


Senare på kvällen möter jag något som inte ser lika "sött" ut... Blunda ni som är rädda för spindlar. Den här sitter i trapphuset. Jag håller min hand där för att visa att den är rätt stor. Ja vilket djurliv här är!

14 kommentarer:

Cicki sa...

Visst är det häftigt med detta djurliv alldeles inpå knutarna till storstan. Nu bor vi ju inte direkt i Kungliga huvudstaden utan i Tokstan men här ser vi också ofta både rådjur, harar, kaniner, igelkottar och ekorrar, för att nämna några stycken.

Eva H-höjden sa...

Tokstan låter trevlig, var ligger den månne? Tänk, igelkottar finns det mitt i Stockholm, jag kunde möta levande! igelkottar på mina nattpromenader vid Långholmsgatan

Cicki sa...

Tokstan=Södertälje. Har du inte hört talas om Täljetokar...:-)

Eva H-höjden sa...

Nix, bara kringlor... sen är jag jätteavis på er musikskola. Jag var där och spelade oljefat med en grupp. Lokalerna är stora och ljusa och instrumenten kan stå kvar efter lektionen, vilket härligt ställe (någonstans nära Torekällberget..)

Cicki sa...

Jag vet inte vart lokalerna är nu. Förut låg det nere på stan men där har visst ABF något nu. Är det nära Torekällberget kanske det är i Västergårdsgymnasiets lokaler. Annars vet jag inte.

Eva H-höjden sa...

Japp, det tycker jag klingar bekant! Gå dit och anmäl dig för en oljefatskurs! Det är hur roligt som helst!!!!!!!!!

Christina sa...

Vilken kanonbild, den på människor, katt ...och rådjur!

Eva H-höjden sa...

ha ha, ja visst är det! Hammarbyhöjden i ett nötskal!

Moster Ma sa...

Underbara bilder på levande varelser i stan. Jag brukar säga att jag bor på landet mitt i stan, men djurlivet hos dig är ännu rikare.

Eva H-höjden sa...

Moster Ma... bor du inte i Göteborg du?

Moster Ma sa...

Nja, promenerar lätt till Götaplatsen, men bor på andra sidan gränsen till Mölndal och jag har sett rådjur alldeles utanför köksfönstret.

Eva H-höjden sa...

Aha ;-) Hammarbyhöjden är också lite utanför. En bit från Globen med Nackareservatet i närheten.

Ängla-Tapas sa...

Wow! Den liknar faktiskt en kärrspindel som jag har skrivit om i ett av mina äldre inlägg. De är både skrämmande och häftiga på en gång.

Eva H-höjden sa...

Ska se om jag hittar det inlägget!